Sport

Dudić otkrio tajnu historijskog uspjeha Veleža: Evo šta je uradio prije utakmice s AEK-om

Fudbaleri Veleža ostvarili su ogromnu pobjedu večeras na Grbavici. Pao je veliki grčki velikan AEK pred grotlom sjajne publike na Grbavici (2-1).

Nakon utakmice, svoj komentar dao je i trener Veleža Feđa Dudić, koji je bio vidno zadovoljan:

“Dobar skauting smo napravili, to je glavni razlog za ovakvu utakmicu. Mislim da smo defanzivno u ovoj formaciji odlično igrali. Izlazili visoko, faktički AEK nije izgradio napad u prvom poluvremenu. Međutim, vidite koliko su dobri, dva napada su im dovoljna. Mislim da sam zadovoljan kako smo sačuvali njihove napadače.”

“Momcima treba odati čast. Ovako odigrati utakmicu, na ovom nivou trke. Bravo. Nema razloga da se povlačimo, samo hrabro. Bitno je da daju svoj maksimum. Ja sam u svlačionici rekao, najbitnije je da damo sto posto. Ništa nije gotovo, za sedam dana nova utakmica.”

Komentar je dao i kapiten Haris Ovčina:

“Nisam ni ja svjestan šta smo uradili. Tu smo od početka, ovo je veliki dan, za Mostar, za bh. fudbal. Ova priča je počela da kupi plodove rada. Sve su to momci iz okolnih mjesta. Mi smo bili mali, sada smo izgleda veliki.”

“Kada dođete na ovu atmosferu, vi ne osjećate noge, one same idu. Neka jača sila iz vas kreće. Nagradili smo navijače. Pokazali smo da smo i mi opasni. Dat ćemo srce na terenu i u revanšu.”Povezani postovi: