Vijesti

Edita Đapo u Bihaću na Dan planete Zemlje: Razgovaralo se razvojnim projektima

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo boravi u posjeti Unsko-sanskom kantonu. U okviru višednevne posjete Krajini, ministrica Đapo u društvu gradske vijećnice Lejle Bakrač, posjetila je Gradsku upravu, gdje su razgovarali s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim saradnicima.

Razgovaralo se o bitnim projektima značajnim za grad Bihać prvenstveno na polju turizma, a to podrazumijeva rješavanje infrastrukturnih projekata u Nacionalnom parku “Una“.

Kako je zaključeno, primarni projekt je asfaltiranje puta do samog nacionalnog parka te uspostava i početak izrade planova kako bi se definirale razvojne zone, a sve radi bržeg razvoja Nacionalnog parka.

Ministrica je danas održala i sastanak s premijerom Vlade USK Mustafom Ružnićem i državnim zastupnikom Jasminom Emrićem, a razgovaralo se o svih projektima značajnijim za razvoj Krajine.

Đapo sa Ružnićem i Emrićem

Također, danas je potpisan i ugovor između predstavnika USAID-a i predstavnika Nacionalnog parka “Una“ kojim započinje izrada i realizacija akcionog plana razvoja menadžmenta tog nacionalnog parka.

“Danas je Dan planete Zemlje i mi smo htjeli da ga obilježimo ovdje u gradu Bihaću. S gradonačelnikom Fazlićem razgovarali smo o različitim projektima iz oblasti okoliša i turizma uzimajući u obzir da je Bihać jedan od gradova s najviše potencijala u oblasti turizma na području Bosne i Hercegovine”, rekla je Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare