Vijesti

Efendić podgrijao glasine da će napustiti SDA: Ako imaju problem s mnom, šta ja tu mogu

Novogradski ogranak SDA danas je predstavio kandidate za lokalne izbore za ovu sarajevsku općinu. Moto je “Nastavimo zajedno.

Međutim, veću pažnju je privukao trenutni načelnik ove Općine Semir Efendić. On se prošle sedmice nije pojavio na predstavljanju svih kandidata SDA za Kanton Sarajevo, što je izazvalo brojne reakcije. Naime, Efendić je u tihom sukobu sa centralom SDA još od izbijanja afere “Asim”.

On je rekao da se na skupu na Žutoj tabiji nije pojavio jer predsnost daje općinskom nivou.

“Problemi s institucijama viših nivoa imaju veze s stranačkim kadrovima, nekad ih obnašaju ljudi iz SDA, nekad iz drugih stranaka. Ja sam kandidat SDA Novi Grad i kad je rad u općini nemam nikakvih problema, imam punu podršku općinskog odbora. Što se tiče većih nivoa to sada nije tema, a šta će biti poslije izbora to će se tek vidjeti”, kazao je Efendić.

PROČITAJTE  Izetbegović intenzivira razgovore s Rusima? Ponovo se sastao s ambasadorom Kalabuhovom

Time je samo još više podgrijao glasine da će nakon izbora napustiti SDA. Poznato je da je on blizak sa Aljošom Čamparom, koji je nedavno izbačen iz SDA.

Efendić kaže da samo odgovara ljudima koji glasaju za njega i da radi u njihovom interesu te da ako to stranci predstavlja problem on tu ne može ništa jer po njemu je to i interes stranke.

“Nikad nisam imao problema niti sa jednom odlukom stranke već sa načinima rada pojedinaca. Problem organa SDA je šutnja oko bitnih pitanja, oni bi morali imati svoj stav. Rezultat te šutnje su određeni šumovi koji se dese kad pojedinci progovore. Ja ću nastaviti kako sam započeo, mislim da je i za stranku ovako bolje”, izjavio je on.

PROČITAJTE  Medicinski radnici iz Konjica blokirat će magistralnu cestu M17

Potom se hvalio kako je realizirao brojne projekte u Općini Novi Grad te doveo brojne investitore.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare