Kriminal

Elvis Keljmendi pokrenuo domino efekt: Krimosi počeli padati, advokati se raspituju šta je sve otkrio. Ali, krimosi nisu jedini koji trebaju strahovati

Elvis Keljmendi

Nakon što je Elvis Keljmendi pušten u kućni pritvor, a što je Raport sinoć prvi objavio, u kriminalnom podzemlju nastala je panika.

Prema informacijama Raporta, koje smo sinoć također objavili, Elvis Keljmendi je pristao na određenu saradnju s Tužilaštvom BiH.

To u suštini znači da je, kriminalnim žargonom rečemo, propjevao o svojim poslovima ali i drugima koji u umješani u kriminalne radnje.

Elvis Keljmendi
Elvis Keljmendi

I čini se da je Keljmendi već pokrenuo domino efekt.

Prije dvije noći “pao” je Adi Nukić. Čini se da je on domina koja će u pad povući i sve ostale. Nukić je poznati krimos i bombaš a bio je član grupe Elvisa Keljmendija.

Kako je Raportu rečeno, Nukić je pao upravo zahvaljujući informacijama koje je tužiocima dao Keljmendi.

Nakon što je to postalo jasno, da je Keljmendi postao saradnik, podzemlje se uzbudilo, a posebno onaj dio koji operira u RS. Navodno su se advokati brojnih krimosa već počeli raspitivati i “kopati” informacije o tome šta je Keljmendi sve ispričao i u kojem pravcu će istraga ići.

No, nije podzemlje jedino koje će imati nesanicu idućih dana.

Poznato je da je Keljmendi imao široku razvijenu mrežu unutar obavještajno-policijskih agencija. Zahvaljujući korumpiranim obavještajcima i policajcima Keljmendi je izbjegavao brojne akcije i nesmetano obavljao kriminalne poslove.

Sad je pitanje da li je Keljmendi pomogao tužiocima i da se ta korumpirana mreža rasplete.