sada on tuži

Francuski fudbaler oslobođen optužbi za silovanje. Sada želi to papreno naplatiti od Cityja

Francuski nogometni reprezentativac Benjamin Mendy tužio je aktuelnog evropskog i engleskog prvaka, Manchester city, zbog neisplaćenih plaća koje mu je klub ukinuo nakon što je 2021. optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Potvrdio je to igračev advokat.

Francuski bek podnio je tužbu za Sudu za zapošljavanje, tražeći povrat svih neisplaćenih plaća u razdoblju od septembra 2021. do juna 2023., kad mu je istekao ugovor s "Građanima".

Britanski je sud u julu proglasio Mendyja nevinim za silovanje i pokušaj silovanja u ponovljenom procesu, nakon što je u januaru oslobođen optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje koje je protiv njega iznijelo više žena.

Mendyjev advokat Nick De Marco potvrdio je da zastupa Mendyja u tužbi vrijednoj više miliona eura zbog neovlaštenih odbitaka od plaća, prenosi Reuters.

Mendy, kako prenose engleski mediji, traži odštetu od oko deset miliona funti (11,4 miliona eura). Njegova sedmična plaća iznosila je oko 100.000 funti.

Mendy je u Manchester City stigao je iz francuskog prvoligaša Monaca 2017. godine uz odštetu od 70 miliona eura. On je od ove sezone igrač francuskog prvoligaša Lorienta.