Sport

Fudbaler Reala iz Madrida preuzima funkciju u Zvijezdi 09 iz Bijeljine

Reprezentativac Srbije Luka Jović, član slavnog Real Madrida, postao je ujedno i funkcioner Zvijezde 09 i bit će zadužen za sportska pitanja u ekipi koja igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Jović (24), inače rođeni Bijeljinac, želi na ovaj način da, kako se navodi iz kluba, pomogne mladima širom regiona, ali i klubu iz svog rodnog grada.

Kako se navodi u saopćenju kluba, on je s sadašnjim rukovodstvom podijelio svoje ideje i viziju koje bi klub podigle na viši nivo i od njega napravile konkurentnog rivala na terenima širom države.

Reprezentativac Srbije je napomenuo da će treninge i rad s nogometašima Zvijezde 09 biti povjeren stručnom i pouzdanom timu eksperata koji će raditi u interesu kluba i daljeg prosperiteta igrača.

" Prijateljstvo s osnivačem i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09.

Želio bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radit ćemo na tome da osiguramo najbolje uslove za napredak mladih igrača", izjavio je Jović, prenose "Večernje novosti".

Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Prve lige RS.