Svijet

G7 zaprijetio Rusiji velikim sankcijama kao napadne Ukrajinu: Bit će posljedice

Ministri finansija skupine G7 poručili su u ponedjeljak da su spremni nametnuti velike gospodarske sankcije Rusiji ako napadne Ukrajinu. Ministri su ocijenili da je rusko gomilanje snaga na ukrajinskim granicama “razlog za veliku zabrinutost” i upozorili da će, ako dođe do vojne invazije kako Zapad strahuje, uslijediti brze posljedice za Rusiju.

“Ponavljamo da će posebno bilo kakva daljnja vojna agresija Rusije na Ukrajinu izazvati brz, koordiniran i snažan odgovor”, navodi se u zajedničkoj izjavi, dodavši:

“Spremni smo kolektivno nametnuti gospodarske i financijske sankcije koje će imati masivne i trenutačne posljedice za rusko gospodarstvo”. 

SAD zadnjih dana tvrdi da obavještajni podaci upućuju na to da bi Rusija mogla planirati invaziju na Ukrajinu “u bilo kojem trenutku” i procjenjuje da je u blizini ukrajinske granice rasporedila 130.000 vojnika.

Rusija poriče da planira napasti Ukrajinu i optužuje Zapad da širi paniku. G7 čine Francuska, Njemačka, Italija, Japan, SAD, Britanija i Kanada. Rotirajuće predsjedništvo trenutno je u rukama Njemačke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare