Vijesti

Gudeljević: Imamo dovoljno količina vakcina za masovnu imunizaciju

Ministrica civilnih poslova u Vijeću ministara Ankica Gudeljević izjavila je danas je u Budimpešti da, nakon početne sporosti “Kovaks” mehanizma, BiH trenutno raspolaže dovoljnim količinama vakcina za masovnu imunizaciju protiv virusa korona.

Gudeljevićeva je tokom susreta sa ministrom ljudskih resursa u Vladi Mađarske Miklošem Kaslerom izrazila očekivanje da će građani BiH shvatiti značaj vakcinacije kao najvažnijeg sredstva u borbi protiv pandemije i zaštititi sebe i svoje bližnje, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Sagovornici su razmijenili iskustva o preduzetim aktivnostima u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, a Gudeljevićeva je istakla izuzetan angažman Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara na obezbjeđivanju vakcina za građane BiH.

Kasler je istakao važnost vakcinacije u borbi protiv pandemije i angažovanost Mađarske u ovom procesu, koja je u periodu od četiri mjeseca vakcinisala skoro četiri miliona ljudi.

On je Gudeljevićevu informisao da je cilj Ministarstva ljudskih resursa Mađarske da stvori uslove za poboljšanje kvaliteta života stvaranjem pouzdanog i efikasnog sistema pružanja socijalne zaštite, zdravstvenog sistema koji uzima u obzir potrebe pacijenata i zdravstvenih radnika, te razvoj efikasnog školskog obrazovanje od vrtića do fakulteta.

Tokom sastanka je izražena puna spremnost za unapređenje saradnje u svim područjima od interesa za građane BiH i Mađarske, dodaje se u saopštenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare