Vijesti

Hadžibajrić: Goražde je herojski grad i uvijek može računati na našu podršku

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović posjetio je danas sarajevsku općinu Stari Grad, gdje s njenim načelnikom Ibrahimom Hažibajrićem razgovarao o stanju u lokalnim zajednicama s fokusom na podršku razvoju privrede.

Tom prilikom potpisan je Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije lokalnog puta Suhodol-Poratak-Zaimov Do u Goraždu, projekat za koji će Općina Stari Grad izdvojiti 10.000 KM.

Hadžibajrić je Imamovića upoznao o olakšicama i podrškom koju je Općina Stari Grad omogućila privrednicima tokom pandemije, a potom ga poveo i u obilazak uže starogradske jezgre…

“Ovo je inspiracija za moj dalji rad, da se od jedne lokalne zajednice može napraviti reprezentno mjesto za sve građane koji tu žive”, kazao je gardonačelnik Imamović.

Istovremeno, iskazao je zahvalnost povodom izdvojenih sredstva za sanaciju spomenutog puta.

Inače, u selu Poratak nalazi se i Spomen-obilježje “Zaimov do”, podignuto u znak sjećanja na legendarnog ratnog komandanta Zaima Imamovića, te osnivanje i postrojavanje Prvog bataljona 1. Drinske brigade ARBiH, saopćeno je iz Pres-službe Općine Stari Grad.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare