Vijesti

Hadžibajrić: Trn sam im u oku. Sve što ste pročitali je laž

SIPA je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo jučer izuzimala određenu dokumentaciju iz Općine Stari Grad.

Na svom zvaničnom nalogu povodom ovoga oglasio se na svom zvaničnom Facebook nalogu i načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani,

imam moralnu i ljudsku obavezu obratiti vam se ovim putem i razjasniti brojne špekulacije koje su od sinoć prisutne u medijima. Državna agencije za istrage i zaštitu – SIPA nije izvršila pretres u Općini Stari Grad. SIPA je jučer izvršila uvid i izuzimanje dokumentacije iz jednog predmeta i pozivam nadležne organe da taj predmet što prije riješe kako bi se zaustavile dalje špekulacije.

Iako me pojedini već dugo godina pokušavaju prikazati kao osobu sklonu nezakonitim radnjama, to im ni ovaj put neće poći za rukom. Izmišljotine o izbornim prevarama, dodjelama, prodaji… sve to je dosad viđen scenario kojim pokušavaju da me diskredituju i dokažu nešto što ne postoji. Da sam im trn u oku već godinama, to i sam znam, kao što znam da nijedni izbori ne mogu proći bez barem jedne krivične prijave adresirane na mene.

U Općini Stari Grad su u ovih 14 godina ‘prečešljali’ svaki predmet uzduž i poprijeko, a sve u pokušaju da me sklone i ponovo mešetare Starim Gradom. Samo naprijed, provjerite sve jer mi se ničeg ne bojimo. Sve što ste dosad pročitali su laži, nisam optužen, nemam kuću u Hrvatskoj, zemljište u Dženetića čikmi nikome nije prodato, a predmetom istrage je nešto posve drugo o čemu se u cilju provođenja istrage još uvijek ne smije govoriti. Što nas više napadaju, mi sve više radimo. I nećemo više nikome dozvoliti da Stari Grad drži u mraku i vrati ga u 18.vijek po bezakonju i manipulacijama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare