Vijesti

HDZ BiH o (ne)dolasku ruskog tima: Ovo je providno skretanje pažnje sa stvarnih afera

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH objavila je saopćenje u petak u kojem se navodi kako su tokom pojave pandemije koronavirusa, a u vidu rastuće međunarodne solidarnosti i duha zajedništva, kontaktirane brojne ambasade u Bosni i Hercegovini, te kako je većina od njih ponudila pomoć pri suzbijanju širenja virusa na području BiH.

“Na utvrđenim činjenicama i prenešenog pozitivnog iskustva Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, zatražen je dolazak istog ruskog humanitarno-medicinskog konvoja pomoći i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, koji je protekle sedmice boravio u Bosni i Hercegovini”, navodi se.

U saopćenju se ističe kako je, u ovim zahtjevnim okolnostima i naporima, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio svima koji su voljni dati i daju doprinos kako zdravstvenim tako i svim drugim ustanovama i institucijama u BiH koje izravno sudjeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa, bilo to u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili bilo kojoj drugoj sredini.

“Zdravstveni izazovi, socijalna osjetljivost, teška ekonomska situacija i sigurnosni izazovi s kojim se trenutno naša domovina Bosna i Hercegovina suočava, nikako i nikome ne smiju biti opredjeljenje za poticanje bespotrebnih političkih sukoba, utemeljnog na obmanama i lažima, što smo svjedoci kod konkretnog slučaja”, navode iz HDZ-a BiH.

Također, “ovdje svjedočimo i providnom skretanju pažnju sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora budžetskim sredstvima sredstvima”.

“Hercegovačko-neretvanski kanton kao jedan od najpogođenijih koronavirusom, trebaa bi biti prioritet za svaki vid humanitarne pomoći, svih naroda u Bosni i Hercegovini gledajući stvarne potrebe ovog kantona, neovisno o nacionalnoj strukturi stanovništva u ovoj situaciji. Koroavirus je svima nama zajednički neprijatelj i svaka politizacija je neprihvatljiva, u pitanju su ljudski životi i pružena pomoć je uvijek dobro došla”, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare