OGORČENI NA SUĐENJE

Hitno saopštenje FK Novi Pazar potreslo Srbiju: “Ovi snimci idu u UEFA, prvenstvo se uzalud igra”

Nakon utakmice 20. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Železničara, koja je završena rezultatom 2:2 i odigrana u Pančevu, gostujući tim izrazio je veliko nezadovoljstvo suđenjem

Odmah po završetku susreta, Novi Pazar je objavio saopštenje u kojem traži smjenu predsjednika sudijske komisije, Dejana Santrača.

"Upravni odbor FK Novi Pazar traži hitnu smjenu Dejana Santrača, predsjednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija na utakmicama Superlige, a naročito onih koje igra Novi Pazar. Sve je kulminiralo na utakmici u Pančevu između neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, koju je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković. Cijela nogometna javnost je znala, od trenutka kada je delegiran ovaj sudija, da je jedini zadatak bio da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova. Osim što sudija ne zna ni elementarna pravila nogometne igre, cijela utakmica je vođena tako da se ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova. Očigledan kazneni udarac Stamenković nije dosudio za Novi Pazar, već je to uradio tek na intervenciju iz VAR sobe i to teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom, koji nije dosuđen. Skoro cijela utakmica je bila na granici incidenta, samo zbog njegovog neznanja i navijačke pristrasnosti. Nema dileme da je on poslat po zadatku Dejana Santrača, za kojeg cijela javnost zna da stoji iza Železničara", poručili su iz Novog Pazara.

"FK Novi Pazar obratit će se sutra (11.2.) Odjeljenju za integritet UEFA-e, zbog tendencioznog selektiranja sudija predsjednika sudijske organzacije Dejana Snatrača. Istovremeno, kako predviđaju pravni akti FIFA-e, najkasnije do 15 sati (24 sata od završetka utakmice) bit će proslijeđen materijal Svjetskoj nogometnoj organizaciji s utakmice Železničar Pančevo - Novi Pazar, na kojoj je Santračev lični prijatelj sudija Ivan Stamenković pokazao elementarno nogometno neznanje i ljudski nemoral. Da su naše tvrdnje tačne ilustrujemo podatkom da je u Prvoj ligi Srbije 22/23, sudija Stamenković na čak sedam utakmica ‘dijelio pravdu‘ Železničaru. U tekućem prvenstvu Super lige, već je sudio tri puta i uvijek kad je Železničar bio domaćin i na svim utakmicama su gosti oštećeni, Čukarički, Napredak i Novi Pazar. Ovo ne radimo samo zbog Novog Pazara već zbog svih ljubitelja nogometa koji su otjerani sa stadiona i tribina zbog raznih Santrača i Stamenkovića. Mi ne otkrivamo nikakvu toplu vodu jer ovo zna cjelokupna nogometna javnost, ali zbog straha od osvete ‘glasno‘ šuti".

Kasnije je klub izbacio još jedno saopštenje, koje prenosimo u potpunosti.