Region

Hrvatska policija objavila novu snimku navijačkog divljanja: Napad je bio brutalan

Hrvatska policija objavila je novi snimak na kojem se vidi skukob sa navijačkom grupom Torcida. Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na autoputu A1 na odmorištu prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske pumpe.

“Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji, rekao je zamjenik glavnog direktora policije za opću sigurnost Damir Barić.

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je povrijeđeno 35 osoba. Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do povrede dvojice navijača.

Jedan ima teže ozljede – propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

Policija je objavila i snimku haosa na kojoj se vidi dio napetih trenutaka u kojima veći broj pripadnika Torcide baca razne predmete prema policiji, uključujući boce i prometne znakove, a u jednom momentu jedan od njih stvara i svojevrsnu dimnu zavjesu ispuštajući sadržaj vatrogasnog aparata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare