Vijesti

Inspekcija povremeno blokira ulaze u SCC i Bingo zbog velikih gužvi

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove povremeno su blokirali ulaze u Sarajevo City Centar i Bingo-Miljacka zbog velikih gužvi.

Naime, ovu informaciju je za Raport potvrdila i Vildana Brdarić, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

“Zbog velikih gužvi i priliva kupaca u toku dana postupajući inspektori su u popodnevnim satima u tržnim centrima Bingo -Miljacka i SCC zapisnički naložili hitnu mjeru zatvaranja svih ulaza u oba centra, što je odmah izvršeno, uz naredbu o blokiranju liftova i rasporedjivanje kovid redara na ulazima u garazama. Inspektori će nastaviti stalno prisustvo u centrima do kraja radnog dana i predstojećeg vikenda.

Sanitarni inspektori KUIP-a u punom kapacitetu od ranih jutarnjih sati nadziru način uspostavljanja, praćenja i poštivanja higijensko-epidemiolopkih mjera u svim tržnim centrima na području KS i mjestima masovnog okupljanja,a zbog najavljenog vikenda velikih akcijskih prodaja, Black Fridey-a.Veće gužve do sada su zabilježene u SCC- u i Bingu City Centru u naselju Miljacka, no inspektori u saradnji sa predstavnicima trznih centara i uz asistenciju pilicijskih službenika nastoje obezbijediti da se cijeli proces odvija u skladu sa važećim naredbama Krinog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i predstojećeg vikenda, a osim sanitarnih pojačane kontrole provode i kantonalni tržišno-turistički inspektori u skladu sa svojim nadležnostima i ovlaštenjima.”, navode iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare