Region

Ispovijest pacijenta oboljelog od korone: Nisam se vakcinisao i sad sam požalio zbog toga

U bolnici sam od nedjelje, kašljem, teško dišem, malaksao sam. Nisam se vakcinisao i sada mi je krivo zbog toga – kaže u ispovijesti Slađan Dimitrijević (50), jedan od 47 pacijenata hospitalizovanih u Vojnomedicinskom centru “Karaburma”.

Kaže da za sebe i ne brine toliko, ali da ima grižu savjesti što je virus prenio roditeljima koji su već stari i kao takvi se ubrajaju u najrizičnije kategorije stanovništva.

– Oboje su bolesni i smješteni u bolnicu u Batajnici, ja sam im preneo koronu. Zvao sam, raspitivao se, kažu mi da su dobro – priča Slađan Dimitrijević, piše Kurir.

Iz perspektive nekog ko je završio u bolničkoj postelji kaže da se kaje što se nije vakcinisao i da će to učiniti nakon što izađe iz bolnice.

Ovakvih slučajeva i na VMC Karaburma, ali i u drugim kovid bolnicama je mnogo.

– Čitave porodice bivaju hospitalizovane, roditelji i djeca. Ovaj čovjek je svjestan da je on taj koji je virus donio u kuću. Baš zbog takvih primjera smo angažovali psihologe, jer ti ljudi imaju grižu savjesti, teško se živi s tim da su ugrozili najbliže – kaže pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra “Karaburma”.

Od 47 hospotalozovanih u VMC “Karaburma” njih oko 30 nije se vakcinisalo.

Sofija je farmaceut koja se oporavlja nakon teške pneumonije. Ovih dana trebalo bi da bude otpuštena sa odjeljenja intenzivne njege. Nije se vakcinisala, jer ima određene alergije, pa je strahovala od eventualnih kontraindikacija.

– U bolnici smo majka, sestra i ja. Ja sam prošla najgore. Majka se vakcinisala i imala je najblaže simptome – navodi Sofija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare