Sport

Ivković objasnio gdje je nestao Štilić i zašto je na 100. rođendan kluba došao u trenirci

Na Grbavici je danas održana konferencija za medije FK Željezničar, a na njoj se javnosti obratio i trener Tomislav Ivković.

Između ostalog, hvatski stručnjak govorio je i o Semiru Štiliću, iskusnom veznjaku kojeg još uvijek nema na treninzima.

“Štilić je došao dan poslije početka priprema. Obavio sam razgovor s njim i rekao je da će mi reći šta i kako dalje. Mislio sam da će se priključiti, on se od toga datuma nikada nije pojavio, nikada nismo razgovarali i to je jedina istina. Mogao je trenirati, nametnuti se, biti u sistemu i život bi mu danas bio ljepši nego što jeste. On je trebao donijeti samo jednu fudbalsku odluku. Da trenira. Trebao je pokazat ljubav prema fudbalu, da to voli, da to cijeni, ako se ne dogovoriš s upravom, nikom ništa”, rekao je Ivković.

PROČITAJTE  NSBiH počastio klubove: Želji 30.000, Mostarcima 20.000 KM

Osvrnuo se potom i na najveću utakmicu bh. fudbala.

“Slijedi serija većih utakmica, najveći derbi u BiH. Očekujem da pokažemo borbenost. Igramo protiv protivnika koji ima dobre individualce. I s nestrpljenjem očekujemo utakmicu”, rekao je Ivković.

“Mi smo isti od prvog dana priprema osim sto su došla dva igrača na posudbu. U Sarajevu je došlo najmanje desetak igrača, ali to je ekipa koja ima dva kompletna tima, ako ne i više. Oni imaju problem kako da organizuju najbolji tim zbog problema u registraciji igrača i tih pauza kojih je bilo. Stanje na tabeli ne znači ništa u derbijima.”

Dotakao se Ivković i “dress codea” u utakmici s Veležom.

“Izvinjavam se što nisam obukao odijelo, a od dolaska u Sarajevu ništa nisam obukao osim trenerke. Radimo puno i u trenerci se osjećam ugodnije iako sam u Hrvatskoj često radio u odijelu”, objasnio je Ivković potez sa utakmice s Veležom.

PROČITAJTE  Tuchel najavio spektakularan transfer: 'Stalno pričamo o njemu'

“Mislim da Sarajevo Želju smatra daleko najozbiljnijim protivnikom. Bit će 1-2 izmjene, a ja bih volio da moj mladi igrač riješi susret”, rekao je Ivković.

Utakmica između Sarajeva i Želje igra se u srijedu od 20.30 sati na stadionu Koševo.Povezani postovi: