Sport

Iz rubrike vjerovali ili ne: Floyd Mayweather Jr. nije uspio pobijediti youtubera

Floyd Mayweather Jr., jedan od najboljih boksera u historiji, nije uspio pobijediti youtubera Logana Paula u ekshibicijskoj borbi održanoj na stadionu Hard Rock u Miamiju.

Meč je bio ugovoren na osam rundi, nokauti su bili dozvoljeni, a sudija uz ring nije bilo. Logan Paul je izdržao svih osam rundi protiv nikad poraženog boksera i u konačnici iznenadio Mayweathera koji je poslije borbe priznao da nije očekivao ovako dobrog suparnika.

Ukupno 73 udarca

Oba borca uputila su zajedno 73 udarca, a Mayweather većinu njih koji su odsjeli na glavi ili tijelu 16 kilograma težeg Paula koji se većim dijelom borbe mučio pogoditi bokserskog velikana, a kad je shvatio da u tome neće uspjeti, onda se odlučio na pasivniji pristup kako bi na nogama dočekao kraj meča.

U konačnici mu je to i pošlo za rukom pa se osim dobrom zaradom kroz pay-per-view može i pohvaliti da je izdržao cijeli meč protiv već dulje vrijeme umirovljene, danas 44-godišnje legende.

''Ne želim da mi itko ikada ponovno kaže da je nešto nemoguće. Činjenica da sam ovdje s najboljim svih vremena to dokazuje. Bila mi je čast'', izjavio je Paul nakon borbe protiv Mayweathera koji je posljednju pravu akciju imao protiv UFC-ove legende Conora McGregora 2017. kad je stigao do 50. pobjede u 50, borbi karijere. Dvije godine prije tog meča posljednji put u karijeri je obranio naslove, a suparnik mu je bio Andre Berto.

Paulova taktika donijela rezultat

''Bilo je zabavno. Morate shvatiti da meni više nije 21 godina, a on je bio bolji nego što sam mislio da će biti'', opisao je Mayweather iskustvo u kojem je u više navrata pokušao uputiti udarac kojim bi okončao meč, a koje je Paul uspio izbjeći, a onda se stisnuti uz suparnika u klinču te tako onemogućiti kakvu seriju ili neki njegov novi pokušaj udarca koji bi ga srušio.