okomila se na ohr

Iz SNSD-a ne posustaju: Sanja Vulić tvrdi da postoji granica između entiteta!

Bila je to reakcija na današnju objavu Ureda visokog predstavnika (OHR)

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je da postoji granica između bosanskohercegovačkih entiteta - Republike Srpske i Federacije BiH.

Bila je to reakcija na današnju objavu Ureda visokog predstavnika (OHR) koji je saopćio je da je tvrdnja koja se čuje iz entiteta RS o međuentitetskoj 'granici' - lažna.

"Indikativno je da OHR čita samo objave 'uplašene' Јelene Trivić, što opet, po ko zna koji put, jasno potvrđuje bliskost aktera i činjenicu da dio međunarodne zajednice nikada nije prežalio što ona nije predsjednik Republike Srpske, jer bi sa njom lako mogli završiti otimačinu imovine, ukidanje linije razgraničenja između Republike Srpske i FBiH i sve što im padne na pamet do potpunog uništenja Srpske.

Ali, na sreću po srpski narod i Republiku Srpsku, Јelena Trivić je samo jedno veče glumila u predstavi zvanoj "Јa sam predsjednik Republike", objavila je Vulić, prenosi RTRS.

Rekla je da u Općem okvirnom sporazumu za mir na engleskom jeziku piše: "Article I: Inter-Entity Boundary Line.

The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix".

Vulić tvrdi da u prijevodu to znači "Međuentitetska granična linija ili linija razgraničenja".

"Tumačite kako hoćete, ali granica postoji. Slobodarski srpski narod je uvijek praštao ali nikada nije tolerisao mučenje i ponižavanje kakvo konstantno nad svima nama vrši međunarodna zajednica i politički, isfrustrirani turista Schmidt (visoki predstavnik Christian Schmidt, op. a.)", navodi Vulić.