Vijesti

Izetbegović se javio iz izolacije: Osjećam se dobro

Bakir Izetbegović jučer je dobio pozitivan nalaz testa na koronavirus i kako je saopćeno radi od kuće.

U razgovoru za portal Vijesti, Izetbegović je rekao da se osjeća dobro.

“Za sada nemam skoro nikakvih tegoba i osjećam se dobro. Nadam se da će tako ostati i u narednim danima i da ću se vrlo brzo vratiti redovnim radnim obavezama. Do tada ću nastaviti da radim od kuće”, rekao je Izetbegović.

Govoreći o izborima i o tome da je fokus javnosti na Kantonu Sarajevo, gdje je stigao zahtjev za smjenu Vlade KS koju vode SDA, SBB i DF, on je rekao:

“Ova vlada predvođena sa Nenadićem je puno radila, puno dobroga započela, ali se nije dovoljno dobro hvalila. Sa Fortinom je sve bilo obratno. Moraćemo izaći pred narod sa istinom o radu vlade koju smjenjuju pa će to ublažiti udar koji je tempiran pred izbore, vjerovatno i donijeti glasove strani koja se bez razloga smjenjuje, kaže predsjednik SDA.

Upitan je i kako komentira da se SDP nije priključio blokovima probosanskih stranaka u Srebrenici i Mostaru.

“SDP polako tone, ali i ne pokušava da se izvadi iz živog blata koje je sam proizveo. Uvijek smo ih zvali u zajednički probosanski front, odbijali su i ziheraški ostajali na tribinama dok smo mi silazili u političku arenu. Ziheraštvo u politici je opasnije od svega, čak i od pravljenja greški. Ali, ima nas dovoljno i u Srebrenici i u Mostaru da ostvarimo balanse. Naravno, nije lako izaći u omjeru registrovanih glasača koji iznosi 4 naprema 6, ili 4,5 na prema 5,5, ali uz dodatne napore mogu se ostvariti pobjede”, kaže on.

Naravno, tema je bio i Osman Mehmedagić, šef OSA-e koji je jučer ispitan u Tužilaštvu BiH zbog dvije istrage koje se vode protiv njega. Za Izetbegovića su to pritisci na OSA-u, koji imaju za cilj da ovladaju ovom agencijom.

“Onako kako su ovladali pravosuđem, i kako su donedavno vladali CIK-om. Nikada nisu prozvali direktora OSA-e za neefikasnost, za loš rezultat Agencije, za nejednak tretman uposlenika, za nezadovoljstvo njegovih saradnika Srba i Hrvata. Preostalo je da poništavaju diplome, montiraju afere, pokušaju kompromitovati direktora OSA-e preko opisanog pravosuđa. Ne vjerujem da će im to poći za rukom”, naveo je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare