Velika prilika

Jake Gyllenhaal opisao kako je saznao da neće dobiti ulogu Batmana: Nazvao me lično Nolan…

Jake Gyllenhaal nedavno je otvorio emisiju "The Howard Stern Show" pričom o tome kako je bilo izgubiti dvije glavne uloge tokom posljednjih krugova: Batmana u "Batman Begins" Christophera Nolana i Christiana u "Moulin Rougeu" Baza Luhrmanna!

U potonjem filmu, proces audicije sveo se na Gyllenhaala, Heatha Ledgera i Ewana McGregora. Tu je Gyllenhaal prvi put čuo za Ledgera, koji će kasnije postati njegov glumic u filmu "Planina Brokeback".

“Ono što sam osjetio bilo je razočaranje kad to nisam dobio. I Heath i ja smo bili razočarani,” rekao je Gyllenhaal. “Ali to je uloga Ewana McGregora. Naučiš reći: 'Ima još jedan. Mogu pokušati otići na audiciju za još jednu. Donijet ću nešto drugo.' Zadrži takav stav.”

Gyllenhaal je zadržao taj zdrav način razmišljanja kada je izgubio na "Batman Begins" nekoliko godina nakon "Moulin Rougea!". David S. Goyer, koji je osmislio priču za "Batman Begins" i zajedno s Nolanom napisao scenarij, nedavno je potvrdio glasine da je Gyllenhaal bio njegov osobni najbolji izbor za ulogu Batmana u Nolanovoj trilogiji. Christian Bale je na kraju dobio ulogu.

“Oba su me redatelja osobno nazvala da mi kažu da nisam dobio ulogu”, rekao je Gyllenhaal. “I oni će vam reći zašto. Kad stignete tako daleko, postoji pravi legitimitet da potencijalno nešto dobijete. Nije kao da će reći, 'Oh, hvala puno.' Oni govore: 'Vidio sam te aspekte tebe koje sam stvarno želio u ulozi i koji su divni, ali na kraju sam se odlučio na ovaj način jer se bolje slaže s osobom koja je nasuprot tebi ili bi bila nasuprot tebi. Boja njihove kose ili njihova visina, što god to bilo! Postoje svi ti ne-faktori koji su zapravo neobjašnjive stvari koje ako počnete iščekivati ​​ne funkcioniraju, nisu zdrave.”

“Meni samo kažem: 'Vidi dokle si stigao! Zato samo pokušaj i nastavi.' To je ono što sam osjećao", nastavio je glumac.

“Sjećam se da me nazvao Christopher Nolan i pomislio sam: 'Upravo me osobno nazvao Christopher Nolan. To je baš cool. Dogurao sam prilično daleko. Prešao sam od njih da nisu sigurni u vezi mene do poziva da stvarno razmišljaju o tebi za ovaj film. Dakle, u redu, trebao bih nastaviti. Trebao bih samo nastaviti.”

Gyllenhaal je tad dolazio iz filma katastrofe “The Day After Tomorrow” kada ga je Nolan razmatrao za “Batman Begins”. Iako nije uspio glumiti Caped Crusadera, gubitak uloge mu je otvorio vrata za snimanje hvaljenih filmova kao što su “Planina Brokeback” i “Jarhead,” koji su se pojavili iste godine kad i Nolanov strip. Gyllenhaal je nedavno rekao za Screen Rant da bi i dalje bio zainteresiran za ulogu Batmana.