ŠEF AMAZONA

Jeff Bezos kupio raskošnu vilu po vrtoglavoj cijeni

Jeff Bezos kupio je treću nekretninu na elitnom otoku Indian Creek u Miamiju za nevjerojatnih 90 miliona dolara.

Kako piše Page Six, kontroverzni osnivač Amazona kupio je vilu na obali u otmjenoj četvrti, često zvanoj i "Bunker milijardera", u izvantržišnoj transakciji, izvijestio je Bloomberg u utorak.

Naime, ovaj dvorac u stilu odmarališta ima raskošno dvorište s pogledom na okean s nekoliko njegovanih vrtova, veliki prilaz savršen za mnoge milijarderove luksuzne automobile te prekrasan bazen.

Upućeni su za The Post rekli da Bezos namjerava živjeti u kući dok dovršava rušenje svoja dva druga prebivališta na spomenutom otoku. Inače, Bezos je kupio svoju novu "palaču" po itekako visokoj cijeni, jer zapisi do kojih je došao The Post pokazuju da je zadnji put prodana za samo 2,5 miliona dolara, i to još 1998. godine. Visoka cijena nekretnine očito signalizira koliko je područje postalo poželjno za stanovanje.

Inače, taj otok i to susjedstvo su poznati po brojnim domovima zvijezda, a tamo stanuju Tom Brady, Carl Icahn, Jared Kushner i Ivanka Trump.

Podsjetimo, ovaj je slavni poduzetnik prethodno kupio svoje druge dvije susjedne rezidencije u Indian Creeku za 147 miliona dolara.

Bezos posjeduje još nekoliko raskošnih nekretnina izvan Floride, uključujući kuće u Washingtonu, na otoku Mauiju i vilu na Beverly Hillsu koju je kupio za 165 miliona dolara 2020. godine. Također, kupio je i mega-jahtu vrijednu 500 miliona dolara kojom su on i zaručnica Lauren Sánchez plovili mjesecima. Bezos je fatalnu Sanchez zaprosio u maju 2023., i to 20-karatnim prstenom za koji se procjenjuje da vrijedi nevjerojatnih 2,5 miliona dolara.