Magazin

Jeste li ikad probali čokoladni pohovani hljeb. Čudno zvuči, ali napravite ga odmah. Iznenadit ćete se!

Čokoladni pohovani hljeb najviše će oduševiti one najmanje, a najbolje od svega je što je priprema izuzetno jednostavna i brza. Ova poslastica idealna je za doručak, ali i večeru.

broj osoba: 2
priprema: 25 minuta

Sastojci:

  • 30 g kakaa
  • 60 ml vruće vode
  • 5 velikih jaja
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 240 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • 1/4 kašičice soli
  • 300 g tamne čokolade

Priprema:

Kakao rastopite u toploj vodi, promiješajte i stavite sa strane. U plitkoj posudi umutite jaja, dodajte vrhnje, mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije i so. Promiješajte, a potom ulijte smjesu kakaa i vode. Na tavici rastopite mali komad putera na srednje jakoj vatri. Dvije kriške hljeba umočite u pripremljenu smjesu, a potom stavite na zagrijanu tavu. Pecite 2-3 minute, a zatim okrenite. Na jednu krišku stavite nasjeckanu tamnu čokoladu i pričekajte 1-2 minute da se rastopi, a potom poklopite drugom kriškom i napravite slatki čokoladni sendvič.