Svijet

Jeziva poruka Ramzana Kadirova: Oglasio se čečenski vođa o borbama u Mariupolju

Čečenski vođa Ramzan Kadirov kaže da će ukrajinski borci koji se još uvijek bore u Mariupolju biti “dokrajčeni” do kraja dana.

“Na radost svih onih koji čekaju mir i stabilnost u Ukrajinskoj Republici, danas ćemo, uz pomoć Svevišnjeg, dokrajčiti banderovce u Mariupolju i potpuno zauzeti Azovstal”, rekao je Kadirov na Telegramu.

Ruska vojska je danas ponudila ukrajinskim snagama u čeličani Azovstal da polože oružje do podneva po moskovskom vremenu (11 sati po našem vremenu), rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne obrane.

Nema naznaka da su ukrajinski vojnici prihvatili rusku ponudu.

Ramzan Kadirov, vladar je Čečenije od 2007. godine? Rođen je 5. oktobra 1976. godine. Otac mu je bivši čečenski predsjednik, kojega su bombaškim napadom ubili čečenski islamisti 2004. godine.

Čečenija je pod Kadirovom pred Međunarodnim kaznenim sudom optužena za genocid nad homoseksualcima. Koncentracijski logor je prvi takav od Hitlerovog doba, a aktivisti javljaju da ih muče elektrošokovima i tuku ih do smrti, pisao je Daily Mail 2017. godine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare