Životni stil

Kako napraviti zdraviju verziju Nutelle kod kuće

Sastojci: 

250 g šolje lješnjaka
250 g tamne čokolade
3 žlice kokosovog ulja
1/4 kašičice ekstrakta prave vanilije
prstohvat stevije ili kašičica meda

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 stepeni.
Poslagati lješnjake na protvan i peći 10 minuta dok lješnjaci lagano ne potamne i zamirišu.
Premjestiti lješnjake u vlažnu krpu i istrljati, kako bi se riješili kožice (ako se riješite kožice onda nisu gorki).
Ako imate već pržene lješnjake, onda krećete od tačke 4!
Prebaciti lješnjake u blender i mljeti dok se ne dobije glatka smjesa (oko 5 minuta), povremeno gurajući smjesu koja se popela sa strane blendera (naravno kad to radite blender mora biti ugašen.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri ili na pari uz dodatak kokosovog ulja. Dodati lješnjake u topljenu čokoladu i zamiješati.