Vijesti

Ko su napadači na Kenana Uzunovića: Jedan je SDA-ovski radikal iz Hadžića

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Kenan Uzunović napadnut je jučer nakon zaršetka sjednice na kojoj je imenovana nova Federalna vlada. Uzunovića su napali demonstranti, koji su se okupili kako bi protestovali protiv promjene vlasti i kako bi podržali SDA.

“Dana 28. aprila 2023. godine, oko 17 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića bb, općina Centar, došlo je do narušavanja javnog reda i mira – naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U. (Kenan Uzunovičć, op. a.), zastupnika u Parlamentu FBiH”, saopćio je danas MUP KS.

Naveli su kako je intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident. Ove dvije osobe su zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H. L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića.

Hasan Lihovac

H. L. je Hasan Lihovac, SDA-ovski radikal iz Hadžića. Svoje divljačko ponašanje, ali i radikalizam, Lihovac je pokazao jučer u centru Sarajeva. Uzunović je meta jer se odlazeći režim nadao da bi ga mogao potkupiti, ali u tome nije uspio. Rulja u kojoj je bio i Lihovac jurila je Uzunovića, uz povike "udri ga". Intervencijom policije veći incident je spriječen.

Među onima koji su jurili Uzunovića navodno je bio i Ahmed Čorbo, šef SDA Centar Sarajevo. Čorbo je odani kadar SDA.

Lihovac ispred hotela u koji je policija sklonila Uzunovića