Vijesti

Konaković nakon Zakona o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju, najavio propise o radu kladionica

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković danas se oglasio nakon što je jučer formiraa nova Vlada Kantona Sarajevo. Osudio je nakaradnu dosadašnju politiku.

“Politike su kreirale propise kojima je, zapravo, stimulisan povratnik u RS, uglavnom Bošnjak, da se fiktivno prijavljuje u kantone u Federaciji. Politike poput ove Dodikove su ga tjerale iz RS-a, a ove druge pomagale da napusti RS i dođe u KS, TK, ZDK i druge kantone. Jedan od glavnih razloga prijave u KS jeste pravo na zdravstvenu zaštitu. Jučer smo pokrenuli inicijativu da to pravo zadrži svaki povratnik koji živi u RS-u, a fiktivno je prijavljen u KS.

Svaki nam je pedalj BiH jednako bitan, a nikad se nećemo odreći teritorije na prostoru naše domovine. Pokrenuta je i inicijativa za nastavak zapošljavanja porodica šehida i palih boraca. Počeli smo 2018., zaustavljena je iz nama nepoznatog razloga, sad nastavljamo. Zapravo, u svim segmentima nastavljamo tamo gdje smo stali. Vrlo će brzo Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju, a vrlo će brzo i propisi koji uređuju rad kladionica”, naveo je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare