Vijesti

Konaković za Raport nakon sastanka Četvorke: Pripremili smo nacrt zakona za pomoć Srebrenici

Sastanak lidera Četvorke (SDP, NiP, Naša stranka i NBL) završen je, a lider NiP-a Elmedin Konaković za Raport je sumirao rezultate.

On kaže da je koalicija stabilna i da je manje trzavice izazvalo to što se nisu dugo vidjeli.

“Narano, na neke procese ne gledamo isto, ali to je sve završeno. Koalicija je stabilna i nastavlja raditi kako je i krenula”, kaže Konaković.

On je rekao da je najvažniji rezultat današnjeg sastanka draft jednog zakona.

Lideri Četvorka nakon sastanka

“Pripremili snmo nekoliko draftova zakona koji ćemo na kraju vjerovatno sublimirati u jedan zakon, a to je pomoć Srebrenici. Četvorka će ga upititi svim vladama kantona koje mi vodimo. Također, naši delegati u Federalnom parlementu će ga predložiti. To će značiti da će se iz budžeta izdvajati jedna dio sredstava za pomoć Srebrenici, razvijanje infrastrukture, pomoć start-upovima i općenito za razvoj”, rekao je Konaković.

On ističe da su htjeli poslati poruku Srebreničanima.

“Govorio sam o tom bojkotu, čini mi se da ga ni domaći politički faktori ni međunarodna zajednica nisu baš shvatili. Danas kad su se ljudi probudili u Srebrenici, u ovoj teškoj neizvijesnoti i strahu, htjeli smo im poslati poruku da ne brinu i da ih nismo ostavili. Danas je ključno pitanje jesmo li ih prodali ili smo probudili. Mi ovim pokazujemo da budimo nešto novo”, rekao je Konaković za Raport.

On je na kraju ponovio da je koalicija stabilna i da su Naša stranka i SDP bili opterećeni pričom o Mostaru, a da je Hadžibajrić već rekao svoj stav da ostaje unutar koalicije i da nema govora o bilo kakvih “raspadima”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare