Politika

Kovačević hvali stranačkog šefa: Dodik je bio tamo gdje je trebalo za Karadžića, bez obzira na rizike

Radovan Kovačević, portaprol SNSD-a, nastavio je odbranu svog stranačkog šefa Milorada Dodika, nakon što je Srpska demokratska stranka (SDS) odbila "poslušnost", odnosno nije stala u odbranu predsjednika Republike Srpske protiv kojeg je optužnicu podiglo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

"Pitaju Dodika iz SDS-a gdje je on bio za Karadžića?!

On je bio tamo gdje je trebalo. Bez obzira na cijenu i na rizike. A gdje ste vi gospodo bili?!

Na vaše banalne i patetične poruke da Dodik nije Srpska i da ga zato nećete podržati, želim da vas podsjetim da je on voljom naroda i građana Republike Srpske izabran za predsjednika Republike.

Želim da vas podsjetim da u Ustavu Srpske jasno piše da "Republiku predstavlja i njeno državno jedinstvo izražava predsjednik Republike".

U tom smislu je potpuno jasno da je napad na predsjednika, pogotovu u ovom slučaju u kojem je protiv njega podignuta sramna optužnica zbog toga što je uradio nešto što je njegova ustavna obaveza, definitivno napad na Republiku Srpsku i na sve njene građane", napisao je Kovačević.

Radovan Karadžić, kojeg spominje Kovačević, osuđeni je ratni zločinac, između ostalog odgovoran i za genocid nad bošnjačkim narodom, a SNSD-ov portparol očito se hvali time što je Dodik bio za Karadžića "tamo gdje je trebalo bez obzira na cijenu i rizik".