Okolica Banje Luke

Krupa na Vrbasu: Malo selo velike ljepote čije slapove vrijedi istražiti u svako doba godine

Ovo selo se nalazi na popisu 17 najljepših u Bosni i Hercegovini

"Posjetio sam Banju Luku i njezinu okolicu, a nisam mogao zaobići ni prelijepo selo Krupu na Vrbasu, odnosno slapove Krupe u tom selu", kaže Boris Trogrančić, vrsni fotograf.

"Ovo malo mjesto udaljeno dvadesetak kilometara od Banje Luke pitomo je selo smješteno uz tok rijeke Krupe, sve do njezina ušća u rijeku Vrbas", kaže Boris o selu koje se nalazi na popisu 17 najljepših u Bosni i Hercegovini (u režiji udruge Alterural i USAID Turizma).

"Osim što zbog mostova, kućica i prirode odiše nekim prošlim vremenima, u selu možete kupiti svježe mljeveno brašno na malim mlinovima pored rijeke. Uz rijeku su postavljene klupe, a malo iznad sela smjestio se i izvor. Do njega se može doći stazom koja vodi od slapova.

Čuo sam da u tom kraju ima i dabrova, ali ih nisam sreo. Idući put doći ću ranije jer je prilikom mojeg posjeta već počeo padati mrak. U blizini slapova Krupe se nalazi i manastir iz 13. stoljeća.

Osim brašna, ovdje se mogu kupiti heljdini uštipci i domaći kajmak, a u blizini se nalazi i restoran u kojem je moguće naručiti i ribu jer ima vlastiti ribnjak. Parking je besplatan i ima dosta prostora u neposrednoj blizini slapova", otkriva fotograf o komadiću raja koji je lijep u svako doba godine.