novi problem za brazilca

Kućna pomoćnica tužila Neymara jer je radila na crno i traći 368.000 eura odštete

Neymar Jr. našao se u problemima nakon što ga je tužila njegova bivša kućna pomoćnica.

Bivša kućna pomoćnica optužila je brazilsku fudbalsku zvijezdu Neymara na Sudu za radne sporove u Parizu, za rad na crno, nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta.

Prema Le Parisienu, koji je otkrio informaciju, ova brazilska majka traži 368.000 eura odštete.

Bilježeći svoje radne sate u bilježnicu, Brazilka bez boravišne dozvole je radila 60 sati sedmično, odnosno 20 sati više od uobičajenog radnog vremena kućne pomoćnice.

Neymara tuži i za nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta.

Osim toga, optužuje zvijezdu "Selecaoa" da ju je prisilio da dođe na posao 15 dana prije preranog rođenja njezinog četvrtog djeteta.

"Od januara 2021. do oktobra 2022. Neymar je iskorištavao nesigurnost naše klijentice kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kršeći osnovna pravila zakona o radu," kazali su advokati Mes Caroline Toby i Vincent Champetier u izjavi poslanoj AFP-u.

"Žalimo što je takva osoba pokazala toliko nečovječnosti, čak ići toliko daleko da je našu klijenticu izbacio iz njezina doma nekoliko dana prije prijevremenog poroda," dodaju.

Istaknuli su kako su još u junu Neymaru poslali preporučeno pismo kako bi se ova situacija riješila mirnim putem, no brazilski fudbaler nije odgovorio.