Vijesti

Kultni bend na Ilidži: Crvena jabuka sa publikom proslavila Dan državnosti BiH

Besplatan koncert grupe Crvena jabuka održan je večeras na Ilidži povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Publika je uživala u brojnim hitovima kultnog sarajevskog benda koji je ovim nastupom uveličao veliki dan za nađu državu.

Inače, koncert na otvorenom u Rustempašinoj ulici, pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, bio je dio cjelodnevnog programa proslave jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine.

Uvertira nastupu kultnog benda bio je kulturno-zabavni program koji su pripremile osnovne škole s područja općine Ilidža.

View this post on Instagram

A post shared by @raport.ba

“Naš najveći motiv da se odlučimo na ovaj način obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz sve protokolarne stvari iz ranijih godina, upravo su djeca i mladi.

Kroz ovaj koncert i manifestaciju želimo im pokazati da Dan državnosti nije tamo neki praznik. To je jedan od najvažnijih datuma u historiji naše domovine”, kazao je ranije uoči koncenta Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

Oduševljena publika na Ilidži

Muzur je naglasio kako se nada da će ovakve i slične manifestacije, kakvim Općina Ilidža u budućnosti planira obilježavati državne praznike, mlađe generacije potaknuti na razmišljanje o istinskom patriotizmu i kako trebamo voljeti našu zemlju.

Također, da će ih potaknuti na sva njena bogatstva i kako se prema njima odnositi na ispravan način.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare