Trajno svjedočenje

Mašić pitao Cvijanović: Čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici – zločinaca?

Zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić objavio je javno i otvoreno pitanje Željki Cvijanović, članici Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Cvijanović je najavila da bi usvajanje Rezolucije o Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a, a tim povodom Mašić je upitao "Čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici":

  1. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su planirali mučku likvidaciju hiljada ljudi?
  2. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su naredili ubijanje?
  3. Zločinaca iz vojske Republike Srpske koji su mučki ubili nevine ljude?
  4. Njihovih pomagača koji su nevine žrtve genocida krišom zatrpavali u masovne grobnice?
  5. Onih koji su ih godinama kasnije u više navrata prekopavali i premještali u sekundarne i tercijarne masovne grobnice?
  6. Zločinaca i monstruma Karadžića i Mladića koji su u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu sve to planirali i radili, da bi se nakon iste kao najveći miševi krili po Srbiji prerušeni u babe?
  7. Režima RS kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijedja i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog?

E zato je, dodaje Mašić, prvo cijelom čovječanstvu, ljudskoj civilizaciji, kao i svima nama na ovim prostorima potrebno da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kao trajno svjedočenje na ono što su monstrumi uradili.

"Isti oni koje vi štitite i slavite svih ovih godina. Sram Vas bilo!", zaključio je Mašić.