Državni parlamentarac

Mehmedović poručio Schmidtu: Morate otići u RS i pokazati Dodiku da ga se ne bojite!

Izaziva Vas da bi mogao reći da je RS okupirana, poručio je Mehmedović

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović komentarisao je moguću zabranu ulaska visokom predstavniku u bh. entiet RS koju je sinoć najavio predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik.

Mehmedović je poručio visokom predstavniku Christianu Schmidtu da obavezno danas ode u RS jer je to dio naše domovine.

"Herr Schmidt, i meni je prijetio hapšenjem, pa sam otišao u RS i ništa se nije desilo. Dodikova šuplja kojom šalje dvostruke signale. Dodik je izazvao Schmidta da 'proba ući u RS'. I meni je prijetio prije godinu i više, prijetio mi je da ću biti uhapšen ako kročim u RS i odmah sam sutra otišao u RS. Ništa nije smio. Ili ga njegovi ne slušaju", poručio je Mehmedović.

Podsjetimo, ranije je Dodik govorio da će uhapsiti Mehmedovića ukoliko se pojavi na području RS, a Mehmedović je nakon toga otišao u Doboj, odakle je objavio fotografije sa više lokacija.

"Sad morate otići u RS i dokazati mu da ga se ne bojite. Ja sam to uradio, a vi Schmidt, kako hoćete. Od vas zavisi hoće li Dodik dobiti na autoritetu ili ga izgubiti. Izaziva Vas da bi mogao reći da je RS okupirana", zaključio je Mehmedović.