Puni Gas

Mercedes drastično snizio cijene najprestižnijih električnih modela

Ukoliko ste planirali kupiti neki od ovih Mercedesa, ne brinite se, pojeftinjenje će vas zasigurno zaobići. Naime, Mercedes je pojeftinio svoje najprestižnije električne modele isključivo na kineskom tržištu, gdje je konkurencija žestoka.

Tamošnje tržište električnih automobila je u procvatu. Dominiraju domaće marke. Mercedes sada želi biti konkurentniji i uhvatiti planirani dio kolača.

Prodaja električnih Mercedesa je trenutno razočaravajuća u Kini. Posebno modela EQS. Kako piše Automotive News Europe, električna inačica S klase se prodaje intenzitetom od tek stotinjak primjeraka mjesečno.

Mercedes EQE, koji mnogi doživljavaju kao električnu E klasu, sada stoji 478.000 CNY (oko 64.500 eura). Pojeftinio je zamjetnih 6750 eura.

Veći EQS, koji predstavlja najbolje što Mercedes može ponuditi, prije pojeftinjenja stajao je preko milijun CNY. Cijena mu je sada pala na osjetno prihvatljivijih 956.000 CNY ili oko 129.100 eura. Prevedeno, ovaj je Mercedesov model pojeftinio čak 31.600 eura! Ovaj model u regionu kreće od izvedbe EQS 450+ koja stoji 116.200 eura. 

Podsjetimo, Mercedes je nedavno predstavio novi EQE SUV, višenamjensku varijantu EQE poslovne limuzine. Kao i model EQE, dostupan je sa osnovnim inovacijama modela EQS i istovremeno je dinamičniji od modela EQS SUV. EQE SUV jedan je od najprostranijih predstavnika svoje klase. Ipak, kompaktniji je od EQE limuzine i sa 3.030 milimetara ima međuosovinsko rastojanje koje je devet centimetara kraće. Spoljne dimenzije su 4863/1940/1686 milimetara (dužina/širina/visina). Kao četvrti model, nakon EQS i EQE limuzina, kao i EQS SUV-a, EQE SUV koristi novu električnu platformu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare