Sport

Messi i Ronaldo su dobili istu brutalnu ponudu. Obojica su odbili

Cristiano Ronaldo odbio je promovirati turizam Saudijske Arabije nakon što su mu ponudu poslali članovi jedne od najbogatijih porodica u zemlji, piše engleski Telegraph.

Ronaldu je ponuđeno šest miliona eura godišnje da snimi nekoliko reklama, ali i da posjeti Saudijsku Arabiju kako bi je promovirao i na taj način.

Odbijenica od Ronalda i Messija

Saudijci traže način da na međunarodnom nivou poprave svoj imidž, a kao glavni alat za to vide sport, u koji ulažu sve više novca. Čak se i španski superkup prošle godine održao u toj zemlji.

Bio je to nogometni spektakl dotad neviđen u Saudijskoj Arabiji, a bogate porodice koje vode glavnu riječ u zemlji voljele bi redovito na svojim stadionima gledati najveće nogometne zvijezde.

Sada idu po Neymara?

Istu ponudu poslali su i Messiju, ali njegovi predstavnici, baš kao ni Ronaldovi, nisu prihvatili ponudu jer ne žele imati ništa s državom tako loše reputacije.

Saudijci će sada morati potražiti novo veliko nogometno ime koje bi bilo voljno odrađivati taj posao za njih, a kao najizglednija opcija spominje se Neymar.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare