Vijesti

Milanović bi mogao u zatvor na 3 godine zbog relativiziranja razmjere genocida u Srebrenici?

Izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima jasno relativizira i umanjuje genocid u Srebrenici izazvale su oštre reakcije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednoj Hrvatskoj.

Podsjetimo, Milanović je kazao kako svaka žrtva nije ista i kako se ne može porediti genocid u Srebrenici sa genocidom nad Židovima ili genocidom u Ruandi.

-Postoje genocidi i genocidi, postoji genocid nad Židovima, postoji genocid u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj je definiran kao genocid. A genocid ima vrlo širok raspon. Postoji Jasenovac. Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Ta priča da je svaka žrtva ista, ni govora. Ne želite da je svaka žrtva ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije. I pitanje je građanske odgovornosti i hrabrosti usuditi se ići u tu gradaciju, kazao je prije nekoliko dana Milanović.

S tim u vezi je šef Kluba zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović objavio je fotografiju člana 4. hrvatskog Kaznenog zakona i pozvao hrvatsko pravosuđe da procesuira Milanovića.

-Ovo je test za pravosuđe Republike Hrvatske čiji predsjednik Zoran Milanović javno krši Kazneni zakon. Hajde da vidimo da li su svi građani jednaki pred zakonom. Ipak se radi o članici EU. Zaprijećena kazna je 3 godine zatvora, napisao je Magazinović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare