Politika

Milanović: Dolazi vruća jesen u BiH, vidjet ćete. Hrvati će ići u osnivanje samouprave

Hrvatski predsjednik ponovio je da Hrvatska mora blokirati švedsko i finsko pridruženje NATO-u dok se ne ostvari ‘ravnopravnost Hrvata u BiH’, istaknuvši da su Hrvati iz BiH natprosječno ginuli u Domovinskom ratu te da je nacija koja to zaboravi „osuđena na propast“.

Potom je najavio da će Hrvati u BiH krenuti u osnivanje samouprave.

“Ja se u BiH ne bavim kadrovskom politikom. To su tamo izabrani ljudi, ne prijatelji. To su partneri. Kad govorimo o Turskoj, Radman za njih ima razumijevanja. A Hrvati nemaju svoje interese?” kaže Milanović. “I Turci će dosta dobiti. Šta Turci traže? Traže da Šveđani prodaju dušu, žele ih moralno uništiti”, rekao je Milanović.

“Ja ću se boriti do kraja. Vidjet ćete na jesen. Očekujete da jesen u BiH bude mirna? Da Hrvati odustanu od svog interesa? Nije svako za veliku politiku. Kad sam ja bio u SDP-u, stvorio sam veliku stranku, pobjeđivali smo. Svako ko je ušao u Sabor kao protivnik Plenkovića i onda ga počeo podržavati je lopov, tat, razbojnik. Nema drugog motiva. Oni gledaju kako preživjeti, a prežive tako da rade za Plenkovića”, kaže Milanović.

Zatim je najavio “vruću jesen”.

“Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih časnika jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare