podrška sportu

Ministrica Bošnjak s čelnicima OK BiH: Olimpijska godina prilika za pokretanje novih sportskih projekata

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je u Sarajevu sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izetom Rađom i generalnim sekretarom OK BiH Saidom Fazlagićem. Sastanak je bio posvećen važnim temama u području sporta, prije svega učestvovanju sportista iz Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako navode iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Bošnjak je ”izrazila punu podršku sportistima iz Bosne i Hercegovine te naglasila važnost nastavka saradnje Ministarstva civilnih poslova i Olimpijskog komiteta s ciljem unapređenja sportskih aktivnosti i ostvarenja što boljih sportskih rezultata”.

Rađo i Fazlagić informirali su ministricu Bošnjak o pripremama za Ljetne olimpijske igre u Parizu. Zahvalili su na podršci i istakli spremnost Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine da nastavi sa aktivnostima usmjerenim ka promociji sporta, posebno među mladima.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima za obilježavanje Evropske sedmice sporta, kao i o ”konkretnim aktivnostima koje će ministarstvo i Olimpijski komiteta Bosne i Hercegovine sprovesti s ciljem promocije zdravog načina života kroz sport”.

”Prisutni su se usaglasili da je saradnja Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine od izuzetnog značaja za razvoj sporta u zemlji te su dogovoreni daljnji koraci kako bi se ojačalo ovo važno partnerstvo“, istakli su iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.