Vijesti

Ministricu koja je u ostavci zbog “zdravstvenih razloga” imenovali za v.d. ministricu zdravstva

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je za vršioca dužnosti ministrice zdravstva Jasnu Agić. Ona je inače ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi KS.

Saopćila je to Vlada KS.

“Na današnjem online sastanku sa premijerom Marijom Nenadićem, vršilac funkcije premijera Anis Krivić donio je odluku prema kojoj će u narednom periodu vršilac dužnosti ministra zdravstva KS biti članica Vlade KS i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić, zbog privremene spriječenosti i bolesti ministra zdravstva. Ova Odluka stupila je na snagu odmah. Odmah po imenovanju, v.d. ministrica zdravstva Agić je uputila poziv članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za zajednički sastanak u ponedjeljak u 09:00 sati sa samo jednom tačkom dnevnog reda, u okviru koje će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo sa realizacijom zaključaka Vlade KS od 29.10.2020. godine, kao i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva”, navodi se u saopćenju.

Zanimljivo je da je Agić prije nekoliko mjeseci podnijela ostavku za mjesto ministrice socijale. Ona j2 15. jula obavijestila javnost da zbog navodnih zdravstvenih razloga podnosi ostavku.

Ipak, zbog političkih turbulencija unutar Vlade KS, ona nikad nije razriješena dužnosti. Inače je kadar SBB-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare