Sport

Misimović otkrio šokantne detalje oko Asmira Begovića: “Reprezentativci znaju o kakvoj se osobi radi”

Zvjezdan Misimović u posljednje vrijeme nije se želio eksponirati u medijima. Nekadašnja desetka Wolfsburga i Zmajeva jednostavno smatra kako nije bilo ni potrebe za opsežnim intervjuima.

Radije prepušta prostor onima koji su obično novinarima i javnosti zanimljiviji, poput igrača i trenera.

No, sada okolnosti više nisu tako “obične”. Posljednja zbivanja oko nogometne reprezentacije BiH, pogotovo ona izvan travnjaka, gurnula su popularnog Misketa ponovo pod svjetla reflektora.

Upravo zbog toga je pristao na razgor za SCsport.ba, kako bi iznio svoju stranu priče, ali govorio i o drugim temama koje interesuju ljubitelje najvažnije sporednije stvari…

Tema koja je u žiži javnosti je Asmir Begović. Iznio je vrlo ozbiljne optužbe na svom Twitter profilu, tačnije nazvao je predsjednika NSBiH Vicu Zeljković, selektora Ivayla Peteva i tebe kriminalcima. Komentar?

“Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u zadnje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam učestvovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze sa tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati advokati, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći”.

PROČITAJTE  Misimović odgovorio svim navijačima BiH koji misle da se prodao Vici

Zbog čega bi onda to uradio Begović?

“Možda je uvrijeđen što nije pozvan. Što se tiče kvaliteta, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji. Ali kao osoba, nisam siguran…”

Kako misliš?

“Evo, recimo, kad je dolazio kod Safeta Sušića, on je rekao – ja branim ili više nikad neću doći. Tada je praktično maknuo Kenana Hasagića iz reprezentacije”.

Tako direktno postavio uslov?

“Jeste. Ili sam broj jedan ili neću dolaziti. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni. Zatim, sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija. Šta je s premijama, gdje su, koliko… Tu je isto pokazao da mu je novac bitniji…”

Da li je samo Sušiću pravio probleme ili i nekim drugim selektorima?

“Pa znam i da je Prosinečkom rekao da ne može doći na okupljanje jer mu se kćerka potukla u školi, a sljedeći dan je igrao golf u Portugalu. Poslije utakmice s Holandijom je zatim otišao iz kampa, a da se ni sa kim nije pozdravio iz reprezentacije. Tada smo, da podsjetim, izgubili šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a on očito onda nije tu vidio svoj interes… Nakon toga smo, ako se sjećaš, morali kao trećeg golmana u Poljskoj prijaviti trenera golmana”.

PROČITAJTE  Danas na Koševu 144. derbi vječitih rivala. Dizajneri Bordo kluba u najavi pokušali poniziti Željezničar

Dakle, da budem precizan u pitanju – birao je kada će biti uz reprezentaciju?

“Pa takve osobe gledaju više lični interes. Evo, sa Šehićem je sedam godina dijelio svlačionicu, nijednom mu nije pružio ruku i pozdravio se”.

Kako su neki sadašnji reprezentativci, a koji su igrali sa njim u reprezentaciji, doživjeli njegov istup? Jesi li pričao sa njima o tome?

“Ekipa je čitala te njegove izjave, naravno. Svi su jako razočarani. Također su me molili da, kad budem imao priliku, ispričam te događaje sa njim. Da se zna o kakvoj se osobi radi. Nisu svi onakvi kakvima se predstavljaju u medijima”.

Neki od aktuelnih reprezentativaca su tražili da ispričaš ovo što si naveo o Begoviću?

“Baš tako”.Povezani postovi: