Region

Momka iz Splita Mateja traže peti dan: Sklapa se mozaik, očekuje se odgovor na pitanja koje su otvorile snimke

Pet dana prošlo je otkako je 27-godišnjii Splićanin Matej Periš bez traga nestao u Beogradu gdje je došao sa šestoricom svojih prijatelja kako bi proslavili Novu godinu.

Posljednji put viđen je u klubu Gotik u noći sa četvrtka na petak, oko pola tri ujutro, tvrde njegovi prijatelji s kojima je tamo tulumario.

Nakon što su prijatelji prijavili njegov nestanak, beogradska policija odmah ga je počela tražiti, a u Srbiju je stigao i Matejev otac Nenad Periš, no zasad je potraga bezuspješna.

Iz srbijanske policije zasad još niko nije izašao sa službenim izjavama, vjeruje se kako sklapaju mozaik u cijeloj priči, te kako bi tokom današnjeg dana mogli imati više informacija o slučaju koji potresa regiju. Prije svega, mogli bi dati odgovor na pitanje je li osoba koja je na Savapromenadi, nedaleko Brankovog mosta, ušla u Savu, uistinu Matej.

Slobodna Dalmacija poslala je u Beograd svoje novinare kako bi otamo pratili situaciju, a njihovi izvori povezani s policijom kazali su kako je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić digao sve raspoložive snage i da je pronalazak nestalog Splićanina u ovom trenutku prioritet u zemlji. U stalnom su kontaktu s ocem mladića, Nenadom Perišem, koji je, kažu izvori za Slobodnu, svjestan cijele situacije, i očekuje najsretniji, ali i najtragičniji ishod. Mladićevi prijatelji i dalje su u Beogradu te sarađuju s policijom.

Podsjetimo, u ponedjeljak poslijepodne srbijanski tabloidi objavili su nekoliko snimki koje, na žalost, samo produbljuju misterij nestanka, ali ne pružaju odgovor na ključno pitanje – gdje je Matej.

Na snimkama se vidi mladić u majici kratkih rukava, tamnoj odjeći i bijelim tenisicama kako trči gradskim ulicama usred noći.

PROČITAJTE  Bizarna reakcija medija u Srbiji na Milanovićevu izjavu: "Ustaše prijete Srbiji ratom"

Na početku videozapisa može se vidjeti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gdje je snimljen oko 1.47 sati kako trči ka Beogradu na vodi, donose u svojoj rekonstrukciji događanja beogradske Večernje novosti.

U narednih nekoliko snimaka koje su skinute s nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrižju zaustavlja taksi i pokušava ući u auto. Na snimci se može primijetiti kako on pokušava otvoriti vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna je li taksist bio zauzet ili ga nije htio primiti. Identitet tog taksista još nije utvrđen, no policija će svakako morati porazgovarati i s njime.

Mladić nastavlja trčati i u 2.51 vidi se nastavak snimke na kojoj osoba ulazi u rijeku, no Matejev otac opovrgnuo je da je to njegov sin.

Otac nestalog mladića potvrdio je da se na snimkama na kojima se vidi mladić kako trči ulicama Beograda te zaustavlja taksi koji ga ne prima, nalazi njegov sin. Rekao je i kako se na posljednjoj snimci, na kojoj se vidi kako mladić pliva u Savi, ne nalazi njegov sin.

Napomenuo je i kako se uz snimke na kojima je on dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i kako se time samo otežava potraga policiji.

“Ne vjerujem da je snimka nastala te večeri. Vaterpolist sam, čitav život sam u vodi, temperatura je te večeri bila oko pet stepeni u rijeci. Nema šanse da tako plivate na tako niskoj temperaturi, čak ni u ronilačkom odijelu”, kazao je Nenad Periš.

PROČITAJTE  Vitalij Kličko o izjavi da će "Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije kao što su Albanci od Srbije"

Inače, klub Gotik u kojem je Matej s prijateljima bio u noći uoči Silvestrova nalazi se u kompleksu Betonska hala, uz još desetak drugih ugostiteljskih objekata. Nije riječ o narodnjačkim klubovima, već o ekskluzivnim i neproblematičnim okupljalištima Beograđana i njihovih gostiju.

Prostor i šetnica ispred Beton hale i kluba Gotik u kojem je Matej Periš zadnji put viđen

Nijedna nadzorna kamera nije zabilježila da bi mu neko naudio, tako da nije poznato što mu se tačno dogodilo, no Sava je odmah preko puta ulaska u klub.

Potraga se nastavlja, a priključuju joj se, uz policiju, i mnogi građani Beograda. U potragu su, kako je javio Blic, uključene sve raspoložive jedinice MUP-a Srbije, kao i pripadnici Mreže za opasnost Srbije (MZO Srbije), koji su na svojem Instagramu objavili i snimke potrage po nepristupačnom terenu.

Igor Jončić iz MZO-a je, kako javlja RTS, izjavio da se radi generalna pretraga terena, ali da za sada nisu našli nikakav trag niti bilo što što bi ih uputilo na to da su na pravom putu.

“Koristili smo užad za spuštanje niz bedeme kako bismo mogli prići bliže dijelu gde je manji dio šume koji je polupotopljen i kako nam ne bi bilo što promaklo”, naveo je Jončić.

Naglasio je da se situacija na rijeci mijenja iz sata u sat, kao i visina vodostaja i poručio da se stalno obilaze najisturenije lokacije, “koje mogu biti relevantne za pronalazak bilo čega”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare