Politika

Mostarke i Mostarci u ogromnom broju podržali kandidate SDP-a BiH

Na platou Centra za kulturu u Mostaru u četvrtak je održan veličanstven predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH.

Okupljenim Mostarkama i Mostarcima koji su u ogromnom broju došli podržati kandidate SDP-a BiH obratili su se predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Arman Zalihić te predvodnici izbornih lista SDP-a BiH za sve nivoe vlasti.

Ispred kandidata na listi za Skupštinu HNK govorio predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK Ismet Lulić, koji ujedno na predstojećim izborima predvodi ovu listu.

Od kandidata na listi sa Parlament Federacije BiH građankama i građanima Mostara obratila se potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić i nosilac iste liste Aner Žuljević.

Riječi podrške svojim drugaricama i drugovima u Mostaru uputio je i gradonačelnik Tuzle i potpredsjednik SDP-a BiH Jasmin Imamović.

Obraćanje potpredsjednika SDP-a BiH i kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Vojina Mijatovića izazvalo je oduševljenje okupljenih Mostarki i Mostaraca.

U svom Mostaru govorio je i Semir Drljević Lovac i to u svojstvu predsjednika Prve mostarske partije koja na ovim izborima nastavlja čvrstu saradnju sa SDP-om BiH koja je započela još na mostarskim izborima.
Predizborni skup SDP-a BiH u Mostaru završen je obraćanjem nosioca liste SDP-a BiH za Parlament Bosne i Hercegovine i predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine druga Nermina Nikšića.
Nakon ovog skupa u Mostaru potpuno je jasno da je samo Socijaldemokratska partija BiH jedina politička snaga koja u Mostaru i Hercegovini može donijeti prijeko potrebne promjene.

Mostar je sinoć pokazao da nema nikakve sumnje da će centar Hercegovine na sljedećim izborima poslati u daleku historiju podjele, nacionalizam i mržnju tako što će masovnim izlaskom na izbore dati podršku kandidatima Socijaldemokratskoj partiji BiH i Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare