Svijet

Mrtvaca oplakali i kremirali. Osam mjeseci kasnije pojavio se živ i zdrav

Muškarac iz Indije (36) proglašen je mrtvim i zatim kremiran. A zatim se pojavio osam mjeseci kasnije živ i zdrav, piše Daily Mail.

Policija grada Margaoa u Goi pronašla je Deepaka Balakrishnana Kandija u utorak navečer u jednom hotelu te ga prebacila u pritvor u Kerali.

Muškarac iz Indije nestao u junu

Naime, za muškarcem se tragalo nakon što su shvatili da kremirano tijelo nije njegovo, izvijestio je The Times of India.

Deepak je nestao 7. juna prošle godine iz grada Meppayura u okrugu Kerala. Grad se nalazi oko 540 kilometara južno od Margaoa.

Lokalna policijska stanica zaprimila je prijavu o nestaloj osobi, prenosi Jutarnji list. Međutim, 17. jula, tijelo čovjeka pronađeno na plaži u Kerali pogrešno je identificirano kao Deepak.

Deepakova porodica obavila je sve pripreme za sahranu i posljednje obrede. No, nekoliko dana kasnije policija Kerale shvatila je da kremirano tijelo zapravo pripada izvjesnom Irshadu, rodom iz Panthirkkare u Kerali, koji je također nestao.

DNK test proveden na uzorcima Deepakovih posmrtnih ostataka potvrdio je da se radi o zamjeni identiteta. Istragu slučaja preuzeo je kriminalistički odjel. Policija grada Margao obavila je rutinski nadzor hotela.

Tokom nasumične provjere popisa gostiju u hotelu, naišli su na tzv. Aadhaar broj – svojevrsni indijski matični broj – kojim je potvrđen Deepakov identitet.

Uhapšen je. Zatim je stigla policija Kerale i odvela ga u pritvor.

Deepak je rekao policiji da je putovao na razna mjesta, uključujući Jaipur, Delhi i Punjab, prije nego što je nedavno stigao u Gou.

Završio u zatvoru

Također je rekao da je obavljao neke povremene poslove u Bogmalu, selu u Goi. Deepak se preselio u hotel u Margaou, gdje ga je na kraju pronašla policija. Time je razriješen njegov osmomjesečni nestanak.

Kad su mu novinari rekli da ga je njegova porodica već sahranila, Deepak se nasmijao. Rekao je da mu je to prvi glas.

U maju 2021. dogodio se sličan slučaj zamjene identiteta kad je jedna starija žena u Indiji umalo spaljena.

Žena, identificirana kao Shakuntala Gaikwad, bila je pozitivna na koronavirus.

Njezina ju je porodica odvela u bolnicu Silver Jubilee u Baramati. No, odjeli bili puni pa su ih ljekari odbili.

Dok su čekali hitnu pomoć, ostala je bez svijesti. Porodica je mislila da je umrla i pripremili su sve za kremiranje.

Nekoliko trenutaka prije nego što je vatra zapaljena, Shakuntala se probudila na vlastitom odru i počela plakati. Kasnije je prevezena natrag u bolnicu na liječenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare