Neželjeni gosti

Muku mučite s moljcima? Ovako ih je najlakše otjerati, ne podnose ova tri mirisa, jedan posebno preziru!

Ovi mali stvorovi posebno su zaljubljeni u žitarice poput smeđe riže, heljde i brašna

Hranu nikada ne smijete držati u kuhinjskim ormarićima iznad šporeta jer moljci lako mogu ući unutra i položiti svoje ličinke. Ovi mali stvorovi posebno su zaljubljeni u žitarice poput smeđe riže, heljdei brašna. Kako biste sačuvali svoje zalihe hrane od napasti moljaca, evo nekoliko korisnih savjeta.

Prvo pravilo je da hranu uvijek čuvate u posebnim staklenkama s poklopcem. Ove staklenke ne samo da sprječavaju ulazak moljaca, već i održavaju vašu hranu svježom i zaštićenom od vanjskih utjecaja. Ako nemate staklenke, dobar su zamjenski izbor čvrste plastične posude s hermetičkim poklopcem.

Moljci ne podnose određene mirise, poput lavande, cedra i citrusa. Stoga je dobra ideja staviti kap ulja na vatu i vatu postaviti u kuhinjske ormariće. Također, miris ulja limunske trave također može poslužiti kao efikasna metoda odbijanja moljaca.

Jednostavna zamka za moljce može se napraviti od komada drveta i konca. Dovoljno je poprskati drvo s nekoliko kapi ulja lavande ili limunske trave, objesiti privjesak na vješalice u ormaru ili kuhinjskom elementu te promatrati kako se moljci udaljavaju.

Sprej protiv moljaca također je efikasan način zaštite vaše kuhinje od ovih štetnika. Potrebna vam je kašika alkohola, 30 kapi eteričnog ulja lavande i 1 dcl destilirane vode. Dodajte sastojke redoslijedom navedenim u boci, dobro protresite prije upotrebe te poprskajte površinu polica i ormara nakon čišćenja.

Osim što je odličan za pripremu ukusnih jela, lovor je također sjajan u borbi protiv moljaca. Njegov intenzivan miris spriječit će moljce da uđu u ormar ako ga stavite u prozračnu vrećicu ili cijele listove direktno na policu.