Na koga misli Ramić Edin, SDA, Vijeće naroda RS
Politika

Na koga misli Ramić kad priča o SDA-ovcima koji su rušili svoje kandidate?

SDA-ov Edin Ramić danas se oglasio o sudbini Pokreta za državu.

Radi se o političkom projektu kojeg su formirale probosanske stranke kako bi napravile bolji rezultat u RS.

Međutim, cijeli PzD je poljuljan nizom političkih dešavanja.

“O sudbini Pokreta za državu odlučit će osnivači, a to je 10 političkih subjekata a ne predstavnici nekih od njih u skupštini RS, sto je bio pokušaj sa aktom ‘kluba’ koji to nije.

Za sada su činjenice, da su drugovi prepustili Predsjednike gradskih skupstina u Prijedoru i Doboju, koalicionim partnerima okupljenim oko SNSD-a, da bi dobili entitetske pozicije.
To dovoljno govori s kim su i u čije ime pregovarali. A onda su oslobodili entitetsko ministarstvo za ono državno, sve u skladu sa dogovorom koji su imali sa SNSD, bez znanja većine stranaka koje su osnovale Pokret za državu”, kaže Ramić.

On ovdje misli na imenovanje Sevlida Hurtića za državnog ministra. On je ranije postavljen u Vladu RS, a kasnije mu je ponuđeno da ide u Vijeće ministara.

Ramić dalje navodi da PzD ‘nema načina da egzistira sa trenutnim predstavnicima u NSRS’. I to ‘jer većinu njih ne zanimaju ni stavovi stranaka koje su ih delegirale a pogotovo onih čije glasove su dobili’.

Onda je govorio i o svojim stranačkim kolegama.

Na koga misli Ramić?

“Postoji jedan broj ljudi iz SDA koji je rušio vlastite kandidate da bi taj neuspijeh fakturisao nekom drugom, meni ili predsjednicima regionalnih odbora, a danas šuruju sa nekim od poslanika i pružaju im podršku, o njima ću drugi put, zaslužuju poseban status”, naveo je Ramić.

No, na koga misli Ramić kada priča o SDA-ovcima?

Priča ustvari priču koju SDA ne smije naglas da kaže jer su trenutno u akciji spinovanja protiv Osmorke.

A radi se o slučaju u kojem je Raport već pisao.

Naime, prilikom biranja predsjedavajućeg Vijeća naroda RS bila su dva kandidata – Adil Osmanović i SNSD-ova bošnjakinja Srebrenka Golić.

SDA-ov Dževad Mahmutović glasao je tad za Golić umjesto za svog kolegu. Navodno je to Mahmutović kasnije i priznao Osmanoviću. Dva su navodna razloga – prvi je da je Mahmutović iz nekog razloga ljut na Osmanovića. A, drugi jeste da je Golić ‘pogurala’ Mahmutovićeve kompanije i dala neke dozvole koje su mu bile potrebne.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Turalibeg Kurzoglavi
Turalibeg Kurzoglavi
2 mjeseci

šta dođe eseaovac esdeaovcu, samo esdeaovac ništa više