Sport

Nadal je gutao pogledom: Pogledajte kako danas izgleda najljepša sakupljačica loptica na svijetu

Oni veliki zaljubljenici u tenis sigurno će se sjetiti prizora s turnira Rio Open iz 2014. godine, kada se čitav svijet pitao:

“Ko je ova sakupljačica loptica koju Nadal guta pogledom?”

Stajala je ta mlada dama tokom većeg dijela turnira iza Rafaela Nadala, te mu dosta često odvlačila pažnju u pauzama što su budne oči televizijskih kamera u više navrata uhvatile.

Vremenom postala novinarka

Naravno, djevojka je brzo od publike na društvenim mrežama i internetu dobila titulu “najljepše sakupljačice loptica na svijetu”, te je radoznalima dosta dugo trebalo da otkriju njen identitet i zavire joj na profil na Instagramu, prenosi Net.hr.

Naposljetku su u tome i uspjeli, pa je cijeli svijet brzo saznao da se zanosna crnokosa djevojka zove Fernanda Maia Carelli, a zanimljivost u ovoj priči kaže da je s vremenom postala novinarka.

PROČITAJTE  Šta će biti sa slavnim klubom? Budućnost Cibone pod velikim upitnikom

Danas radi kao sportska komentatorica na radijskoj stanici Mix Fm, kao televizijska voditeljica u sportskom programu SBT Esporte Rio, ali i kao najavljivačica na Olimpijskom stadionu u Rio de Janeiru. I, da, Fernanda najavljuje utakmice Botafoga, Flamenga i Fluminensea.

U međuvremenu se udala i rodila dvoje djece

U međuvremenu se udala i rodila dvoje djece. Također, brazilski mediji pišu kako se za posao najavljivačice na stadionu odlučila zbog dodatne zarade.

“Taj posao radim tri godine. Svakog vikenda sam na stadionu. Ne samo na utakmicama Botafoga nego i Flamenga i Fluminensea zato što je Maracana. No, Botafogo je meni u srcu, najviše od svih”, kazala je zanosna Fernanda.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare