Bakir Izetbegović, SDA, Glavni odbor SDA
Politika

Nadrealna Izetbegovićeva presica: Cijela SDA bavi se bezdiplomcima i njihovim kriminalom

Glavni odbor SDA danas je održao sjednicu, nakon nekoliko turbulentnih sedmica.

Svi oni koji se nešto pitaju u SDA danas su se okupili kako bi raspravljali o aktuelnim političkim temama.

No, sudeći prema pres-konferenciji koju je održao lično šef stranke Bakir Izetbegović, sami vrh stranke bavio se problemima dvoje bezdiplomaca – Osmanom Mehmedagićem i Sebijom Izetbegović.

“Glavni problem SDA”

Tako je ‘glavni’ problem koji SDA ima taj što je supruga šefa ostala bez zvanja magistra jer nema diplome niti dokaza da je polagala ispite. Drugi je problem to što je njihov kućni obavještajac, također bezdiplomac, stavljen na američku crnu listu.

Za Izetbegovića je jasno o čemu se radi. Očito je u to ubijedio i ostale stranačke glavešine: stranci žele istjerati SDA iz vlasti.

Dakle, ponovo se vraća oprobanoj teoriji koja očito nailazi na plodno tlo kod većine glasačkog tijela stranke – nije do Sebije i Osmana nego do Amerikanaca.

Izetbegović je na pres-konferenciji haman urlao i optužio američke službe za obavještajni amaterizam kakav je viđen samo još kod njegovog štićenika Osmice.

Tako su za Izetbegovića duge procedure i detaljne provjere američkih službi ustvari samo kafanske priče i tračevi u koje je povjerovao američki ambasador u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović negira da je Osmica preko veza s kriminalnim grupama pumpao crne fondove SDA i svoje džepove. To je optužba koju je State department iznio, a Bakir to nadrealno svodi na kafansku trač.

Trebala dobiti zahvalnicu?

Još nadrealnije je bilo kada je pričao o supruzi.

Izetbegović smatra da bi Sebija trebala dobiti zahvalnici za rad na KCUS-u, koji je očito vodila bez diplome magistra.

Zahvalnicu bi Sebija trebala dobiti što je protjerala stotine doktora i zabarikadirala KCUS za pacijente, koji i iako uspiju doći do kreveta moraju sa sobom nositi paracetamol i toaletni papir.

I sve će to, kaže, završiti u sudskim klupama. I naravno, Izetbegović već zna za ishod tih procesa.

“Završila se i sa Asimom stvar u sudskim klupama, završit će se i sa Novalićem. Moramo prepoznati bolesti koje pogađaju ovo društvo”, naveo je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Adam Hot
Adam Hot
12 dana

Mnogi su zaplakali zbog Izetbegovica u ovih 32 godine,njihove vladavine,progonice vas te suze na ovom i onom svijetu.