buran meč u mejdanu

Nakon poraza od Francuske sve je jasno: “Zmajevi” će ključnu bitku za Eurobasket voditi protiv Hrvatske!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je više od 30 dobrih minuta protiv Francuske, ali ni to niti podrška sa punih tribina tuzlanskog Mejdana nije pomoglo.

"Trikolori" su desetom pobjedom u 11. međusobnih utakmica protiv "Zmajeva", ovaj put rezultatom 74:64, potvrdili status favorita te kao jedina reprezentacija sa maksimalnim učinkom (2/0) nakon prvog kvalifikacijskog "prozora" očekuje nastavak u novembru.

A novembar, kad je u pitanju reprezentacija BiH, donosi dvije utakmice u kojima ćemo vjerovatno voditi odlučujuću bitku za plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Trenutni poredak u grupi E

Voljom žrijeba, upravo ćemo u novembru, u razmaku od samo tri dana, odigrati dva susreta protiv Hrvatske, prvi u gostima 21. novembra i tri dana kasnije kao domaćini u BiH.

Francuska je pobjedama nad Hrvatskom (73:61) i BiH trasirala put prema prvoj poziciji, a Kipar, makar i sa oba poraza (BiuH 66:99, Hrvatska 63:92), također je siguran učesnik Eurobasketa, kao jedan od četiri suorganizatora.

A kako iz naše kvalifikacijske grupe E na finalni turnir EP idu tri reprezentacije, računajući Kipar, jasno će da bi trećeg putnika na Eurobasket mogli odlučiti upravo međusobni dueli između BiH i Hrvatske.