Bio jedan od favorita

Nastavlja se drama oko Eurosonga: Izbačeni Nizozemac traži da policija ispita još ljudi

Joost Klein čija je numera 'Europapa' slovila za jednog od favorita Eurosonga, diskvalificiran je nekoliko sati prije samog finala. Kako tvrdi Europska radiodifuzijska unija (EBU) nasrnuo je na fotografkinju. Slučaj je još u Malmöu preuzela policija, a Nizozemac je negirao da je bio agresivan prema ženi koja ga je poželjela fotografirati.

Advokat Joosta Kleina tvrdi da je za sve kriva fotografkinja koja je pjevača baš htjela snimiti po izlasku s bine, premda je ranije bilo striktno dogovoreno da se to neće raditi, na što se fotografkinja oglušila.

Joost Klein sada traži nove akcije u istrazi protiv njega. Zatražio je da se ispitaju dodatni svjedoci navodnog incidenta.

Osim toga, traži da se ispitivanja provedu u Nizozemskoj, iz čega se može naslutiti kako smatra da je švedska policija ovaj slučaj dosad vodila pristrano.

Tužitelj iz Malmöu, Fredrik Jönsson izjavio je za švedski Expressen kako 'Joost i njegov odvjetnik traže da se ispita još nekoliko ljudi u Nizozemskoj'. No, navodi i da bi taj proces mogao potrajati, ako pristane na to.