Poznati bh. meteorolog

Nedim Sladić ostvario veliki uspjeh u Velikoj Britaniji. Odbranio magistarski rad najvišom ocjenom!

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić objavio je danas predivnu vijest na Facebooku, a ne tiče se vremenske prognoze.

Sladić je objavio da je odbranio magistarski rad na univerzitetu u Velikoj Britaniji. I to najvišom ocjenom!

"Poglavlje koje je trajalo formalno punih 8, a psihički punih 20 godina. Draga rodbino, prijatelji i poznanici, u utorak, 26.09.2023. godine zaokružen je proces za koji sam se gotovo nezavisno borio punih 8 godina, dok se moj dječački san napokon ispunjava dvije decenije kasnije. Na današnji dan, ponosno, ali precrpljeno, završavam još jednu priču s uspješnim ishodom.

"Tročlana univerzitetska komisija je ovog mjeseca ocijenila moj magistarski rad na temu "Definitori najsnažnijih toplotnih valova u Ujedinjenom Kraljevstvu - kontrasti između 1976, 2003, 2018. i 2022. godine" najvišom ocjenom prema UK edukacijskom sistemu (tzv. prva klasa ili distinction), uzimajući u obzir pet faktora - kvalitet istraživačkog rada, jezička izražajnost, kritički stav, dobiveni rezultati i vizualizacija podataka, dok prethodni akumulirani broj bodova kroz zimske i proljetne ispite te projekte od septembra 2022. do maja 2023. je omogućio da ujedno i svoj master okrunišem sa najvišom ocjenom", napisao je Sladić.

Stoga, Sladić je od danas ispunio sve neophodne uslove za sticanje titule magistra nauka iz oblasti meteorologije i klimatologije. Ceremonija dodjele diploma bit će upriličena u prvoj dekadi decembra 2023. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Ovo je značajan trenutak za mene i svakako da sam i više nego ponosan na svoje akademsko postignuće, pogotovo uzimajući u obzir kroz kakve sam prepreke nailazio i s kakvim sam se edukacijskim limitima suočavao u Bosni i Hercegovini gdje, ponavljam namjerno, nažalost nisam mogao studirati ono što volim. Zahvalit ću se svima vama koji ste me bodrili na ovom putu, pogotovo unazad godinu dana, pa makar to bilo i sa riječju - sretno. Hvala vam i za tu jednu riječ od šest slova. "Rabbi zidni ilma!" - Gospodaru, Ti meni moje znanje uvećaj! (Ta-ha, 20:114)", napisao je Sladić.